Vindkraftskooperativ motverkas

Jag fick ett meddelande på facebook (äntligen något vettigt som händer på fejan) att "vi miljöentausiaster nu måste engagera oss och skriva på ett uppror".

Saken gällde den att skatteverket nu vill ha nya regler gällande de människor som ingår i vindkraftskooperativ. Skatteverket tycker nämligen att de ska betala en uttagsskatt, vilket skulle gå helt emot regeringens uttalanden om att de vill satsa på förnyelsebar el och komma bort ifrån fossila bränslen.

Skatteverket menar att eftersom de människor som ingår i ett vindkraftskooperativ får billigare el än andra ska de beskatta den vinsten de gör. Det pris som de "andra konsumenterna" får betala anser Skatteverket är priset på den nordiska elbörsen Nordpool, där priset till stor del styrs av priset på kolkraft. Kolkraft är ju som ni alla vet en energiproduktion som släpper ut stora mängder koldioxid.



Att ta bort de ekonomiska incitament för att starta och ingå i mindre vindkraftskooperativ verkar ju helt sjukt sett ur miljösynpunkt. Regeringen, som ju gör allt för att framstå som miljövänlig och verkar vilja satsa på förnyelsebar energi, hållbara företag och miljöteknik, gör nu ett stort klavertramp anser jag.


Vill ni visa ert förakt för denna nya planerade uttagsskatt gå in på http://www.vindandelar.nu/. Här finns också länkar för er som vill läsa mer.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Läs min blogg den ärpsrillans ny, från en synvinkel du aldrig läst och hört från. En muslim:)

2009-05-15 @ 12:30:46
URL: http://nobiscumdeus.blogg.se/
Postat av: Natalie

Ja, jag ska njuta med stora tag! Äntligen student :) Kul med en sådan blogg du har! Extra och med ett bra budskap :) Försöker själv också vara ekologisk och är vegetarian och håller definitivt på vindkraftverk/vatten :)

2009-05-15 @ 12:37:19
URL: http://www.natalieeklund.blogspot.com
Postat av: Hanna

Jag har läst om det där, rätt skumt...



Sv: Ja. :) Röstade du på dem?

2009-05-15 @ 12:39:14
URL: http://gratisbesatt.blogg.se/
Postat av: SaraChristina

Jaag veeeeet! ;/ Okej, nice blogg ska läsa den lite xD

2009-05-15 @ 12:51:38
URL: http://sarachristinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0