Tentaplugg

Jag tentarpluggar inför fredagens tenta.


De senaste dagarna har bestått av att jag läser cirka två kapitel i den huvudboken som jag alldeles nyss läst ut. Sedan känner jag mig så sjukt nöjd med mig själv att jag äter frukost i lugn och ro, läser tidningen, kollar mail och bloggar och lyssnar på spotify och känner mig så duktig som redan har pluggat så mycket fast det fortfarande typ bara är morgon.... Tills jag råkar se att klockan är typ två och jag inte har läst mer än två kapitel än. KATASTROF!


Idag har jag varit duktigare än tidigare dagar eftersom jag visste att jag är upptagen hela kvällen. Trots det har min hjärna hela tiden haft en intern debatt om ifall jag ska kolla lite bloggar, facebook, äta lite, dansa och sjunga i min ensamhet eller om jag ska plugga.

Pluggandet har vunnit. Fram tills nu!

Ett påminnelsetips till...

Skrev om detta för någon vecka sedan, men en påminnelse är ju aldrig fel.


Klimatdebatt idag i Göteborg på Ekocentrum (vid Kapellplatsen).

Ställ dina frågor till åtta politiker från åtta olika pertier som är med. Alltihopa anordnas av Naturskyddsföreningen, men alla är hjärtligt välkomna!

Klockan 18.00 i sal VasaA - det är tydligt skyltat.


Och nej, jag kommer tyvärr inte kunna delta. Hade tänkt gå dit, men så ringde de från mitt nya jobb och sa att det var introduktionskurs ikväll mellan 17.00 och 21.00. Så gick det med den klimatdebatten... Men mina kompisar ska i alla fall dit, så jag får väl förhöra dem senare.

Filmtips

Vill komma med ett filmtips såhär efter en lång räcka dagar av total tystnad!

The Age of Stupid


Miljöfilm med temat "varför bryr vi inte oss om klimatförändringarna trots alla tecken vi får på att de är här NU"! Gå och se den. Även om man kan mycket om klimatförändringarna och även fast man känner igen mycket som sägs i filmen så är det bra att få ytterligare en tankeställare.


Filmen kommer också på DVD under hösten så perfekt att köpa i julklapp till alla dumma människor man känner som inte bryr sig ett skvatt om klimatet.


The Age of Stupid alltså! Gå och se.

Ingen bloggdrottning direkt...

Jag börjar inse att jag visst inte är någon vidare bloggare längre... Har liksom inte tid till att sitta ner, fundera och skriva något klokt. Framför allt inte lägga tid på att skriva ett ordentligt miljöinlägg.

Kanske är det väldigt mycket just nu bara, med körprov, jobbansökningar och skola. Kanske blir det bättre framigenom.


Kan i alla fall kort nämna att den brensch som i framtiden spås bli den största klimatboven är turismen. Utvecklas branschen som den gjort hittills så kommer våra resor blir allt längre, både tid - och avståndsmässigt. Dessutom kommer vi att resa oftare.
Känns ju kul att höra nu när jag har tänkt åka på volontärresa till Brasilien i sommar...


Nåja, nu jogging och hemmastyrketräning!

Snillen spekulerar

Citat från teorilektionen på trafikskolan igår. Temat var miljö, och koldioxidens påverkan på miljön.

"koldioxiden påverkar vår miljö. Klimatet. Ehh (en sekunds tvekan)... Växthuseffekten kallas det. Katalysatorn tar inte bort koldioxiden, hörde ni vad jag sa? Det är en fråga på provet. Katalysatorn tar inte bort koldioxiden. Och som sagt, koldioxiden påverkan vår miljö. Koldioxiden påverkar den här försurningen. Eller nej, klimatförändringen ska jag säga....."

Snillen spekulerar. Verkligen.

Han skulle behöva gå en miljövetarkurs. Men ändå, schyst att han försökte.

Busy day

Idag är det skola, sedan lunch med mamma, sedan arbetsintervju och sedan...


TÅRTA!

Jag längtar tills kvällen!

Snåla Vägverket

Betalade nu in avgiften för körkortsprov och uppkörning.

Har väldigt svårt att se att jag klarar körkortet. Eller rättare sagt att se mig själv köra bil själv. Men å andra sidan, jag kommer ju aldrig köra bil. Jag cyklar ju.


Såg också, längst ner på lappen med instruktioner inför teoriprovet, att de kommer skicka en faktura senare på fotografiet som tas i samband med teoriprovet och som senare blir bilden på ens eventuella körkort. Va fan? Kan Vägverket inte ens bjuda på ett ynka kort?

Inte nog med att man ska betala för inskrivning på körskola, avgifter för handledarutbildning, syntest, körlektioner, halkkörning, riskutbildning del II (alkohol, droger), lån av bil under uppkörningen, kostnader för gubben som följer med när man kör upp samt teoriprovet. Man ska icke att förglömma betala för kortet man tar i en vanlig fotomaskin på teoriprovet! Va fan?

Jag tänkte att vi kan ha en tävling gällande vem som kommer närmast hur mycket hyra av fotoautomaten i ca två minuter kostar. Vad tror ni att fakturan kommer vara på?

Vad är hyran per minut tror ni?

Klimatdebatt i Göteborg

Vill tipsa om ett evangemang som jag såg om på Facebook.

En klimatdebatt på Ekocentrum i Göteborg.

Vad gör Göteborgs ledande politiker för klimatet? Representanter från Göteborgs åtta ledande partier ges chansen att visa var de står i klimatfrågan, och vad de gör för att nå klimatmålen. Lyssna till deras strategier och svar på våra frågor, och ta chansen att ställa dina egna!

Medverkande:
Ann-Christine Andersson (s), Agneta Granberg (m), Kia Andreasson (mp),
Jöran Fagerlund (v), Matilda Stålbert (kd), Mats Brännström (c), Rune
Karlsson (sd)

Moderator: Gustav Sjöblom (ordf. Naturskyddsföreningen i Göteborg)

Den äger rum den 30 september klockan 18.00-21.00
på Ekocentrum, det stora vita huset vid Kapellplatsen!

Detta låter faktiskt väldigt intressant! Någon som hänger på?

Moraliska ungdomar

Pojkvännen med kompisar sitter och pratar runt matbordet:

Kompis 1: betalar ni tevelicens?
Pojkvän: ja, kom ju en gubbe och såg teven från hallen så jag hade inget val direkt...
Kompis 2: FY FAN för tevelicens!


Kul att ungdomen har så hög moral nu för tiden...
Kul att ungdomen uppskattar oberoende teve
...


Pluggkvällen förvandlades till mardröm

Jag är ledig idag (egentligen har jag hoppat över ett semenarium för att få sovmorgon). Jag hade planerat att komma ikapp skolan idag. Läsa och sammanfatta av blotta livet hela dagen och kvällen.


Det visar sig nu att min pojkvän och hans tre kompisar ska ha tevespelskväll här ikväll. Dricka öl och spela Supermario på Nintento 64.

Anledningen att de ska vara just hos oss är av hänsyn till sina respektive flickvänner. Vi är de enda som har en dörr att stänga, så att jag ska slippa höra på deras bröt hela kvällen och halva natten. De andra flickvännerna hade alltså lidit mer än vad jag kommer att göra ikväll.

Bullshit.

SGS:s väggar är ju gjorda av plywood.


Ska jag kunna somna ikväll så får jag gå till Apoteket och köpa öronproppar.
Eller så får jag gå till Clas Ohlson och köpa hörselskydd.

Kostar 149 på ClasOhlson - värt?

Sunday

Har storstädat och duschat av mig all äcklig öl som folk spillde över mig igår. Ska snart gå ner till centralen och möta min lillebror som kommer hit och hälsar på. Tror faktiskt vi ska slå till och äta mjukglass. Har nämligen kommit på att jag inte har ätit det på hela sommaren. Skandal!

Vad hittar ni på denna soliga söndag?

Äntligen!

Nu drar jag till vad som var förra årets roligaste fest.

Det blir piña colada och lite baileys. Tyvärr inget ekologiskt vin, men man måste ju variera sig!


Ha en bra kväll allihop!

Organisationsteori

Har nu pluggat organisationsteori oavbrutet sedan klockan tio. Förutom när jag fastnade på facebook en stund runt tolvsnåret.

Jag är pluggtrött.


Men längtar tills ikväll i alla fall - då är det nollfinal på Chalmers och jag ska vara där och överallt!

Vad hittar ni på ikväll? Hade jag inte gått till Chalmers hade jag velat se på Oldsbergs nya program. Alla "gamlingar" säger ju att det var sååå bra när det gick på 80-talet! Får kolla på det imorgon på svtplay...

Koldioxidskatter

Läser att Sarkozy och Frankrike ska införa koldioxidskatter från och med nästa år.

ÄNTLIGEN!

Det tror jag är den bästa väg man kan gå för att minska utsläppen av koldioxid. Och den mest rättvisa. Den som släpper ut skiten ska också betala för det. Polluter Pays Principle - som man brukar prata om i miljöekonomsammanhang.

Det är många som hävdar att detta system är orättvist. Liksom att trängselavgifter är orättvisa. Jag känner att jag snabbt, en fredagkväll, måste kommentera detta.

Visst, en koldioxidskatt leder till högre bensinpriser, högre priser på varor som genererar mycket koldioxid vid tillverkning och transporter osv. Detta drabbar ju så klart de fattiga mer än de rika. Men någongång så måste vi människor ta ansvar för vad vi gör, rik som fattig. Snart är det försent. De rika kör ju också troligtvis mer med sina energislukande bilar, och får därför högre kostnader, medan fattiga kanske åker mer kollektivt och då slipper koldioxidavgifter. Den som släpper ut mycket koldioxid får betala mer, och den som släpper ut mindre betalar mindre. Oavsett om vi är rika eller fattiga så måste vi betala för det vi släpper ut.


Det är det som är så bra med koldioxidskatterna - alla som släpper ut får betala för det man släpper ut. Väljer man att bo utanför städerna så får man ta den ekonomiska smällen. Det går inte längre att släppa ut koldioxid och strunta i konsekvenserna!

Det allra bästa hade dock varit om det kunde införas en gemensam koldioxidskatt för hela EU, helst hela världen, för då hade man sluppit problemen med konkurrensnackdelar för företag i t ex Sverige som tvingas betala koldioxidskatter, medan om de hade haft sin fabrik i Polen så hade de sluppit skatta för utsläppen. Men det är väl en senare fråga - vi får vara glada för det lilla.

Cykelregler

Förresten,

Är det någon som kan något om cykelregler?

Nu när jag bor i Göteborg inser jag att jag inte kan cykla lika olagligt som man kan göra i Alingsås. Här är så mycket poliser. Det funkar inte längre att cykla mot enkelriktat, inte ha lampor på kvällen osv.

Jag har två frågor:

  • Får man cykla mot rött, såsom man får gå mot rött? Eller är det lika illa att cykla mot rött som att köra bil mot rött?
  • Får man cykla berusad? Har planer på att cykla hem från nollfinalen på Chalmers imorgon och jag tvivlar på att det blir en helvit kväll?

Tacksam för svar!!

Omiljövänligt och öronbedövande

Jag bor, som jag kanske har berättat, granne med nya (inte det nybyggda) Ullevi. Jättefin utsikt över ån och Ullevi, och nog kanonläge om t ex Madonna eller U2 kommer tillbaks.


Men...

nu har jag insett nackdelarna.

Idag är det motorcrossuppvisning på nya Ullevi.


Ni fattar problematiken...


Jag frågade trafikvakterna hur länge de kommer hålla på ikväll. "Ja, det blir nog till elva, halv tolv tror jag." Jag kommer genomföra en kampanj nästa år där man ska bojkotta motorcrossgrejen!

Både omiljövänligt, brötigt och tråkigt. Ingen alls vits alltså.


Utsikt från fönstret. Vackert, men fan vilket liv...

Sunshine!

Idag är det sol ute, sol inne, all over. Så underbart med sol. Man är glad hela dagen, utan någon anledning. Allt känns bara så lätt. Håller ni inte med?


Satt på lejontrappan vid Brunnsparken idag och pluggade i väntan på en fika med mamma när en tjejer kommer nerspringande, sätter sig i ett hörn, gråter högt och pratar i telefon. Då kände jag mig så svensk, blyg och tråkig. Visste inte vad jag skulle göra. Funderade på att gå fram, men "nej, tänk om hon inte vill. kanske bäst att... se vad som händer... kanske blir hon gladare av telefonsamtalet...". Man är så feg och omedmänsklig som inte ens kan gå fram och fråga en tjej som är några år yngre hur hon mår. Har lite dåligt samvete såhär i efterhand. Hade ni gått fram eller? Visst tvekar man ändå lite, av någon anledning...

Nu ska jag i alla fall cykla iväg till humanisten för att gå på min första lektion av enegelskakvällskursen jag har anmält mig på. Fråga mig inte varför. Jag är usel på engelska så det här kommer nog gå käpprätt åt... Men har lovat mig själv att ge det en chans åtminstone. Blev dock kallad till en arbetsintervju nästa vecka, och får jag jobb så får nog engelskan stryka på foten!


Ha det bra i solen!

Vardagslunk

Har nu blivit sådär smådeppig som jag brukar bli i början av hösten. Sådär "fan vad trist allt är. Ska det vara såhär ett år till nu. Och ett till..."

Så ägnade delar av sista föreläsningen åt att drömma mig bort till vad jag vill göra i framtiden, och under detta året. Alltså kul saker, små helg-semestrar och göra något kul i sommar. Resa nånstans och jobba. Och sedan började jag tänka på saker längre fram. Åka till Sydafrika och plugga eller jobba. Jobba med miljöprojekt runt om i världen - det är något jag verkligen vill göra.

Och sen kom jag smart nog på att det borde vara en anledning för mig att satsa på att klara engelska-kvällskursen jag har anmält mig till. Dålig engelska = inga utlandsjobb!


Gud, känner mig typ som blondinbella med käcka blogginlägg om framtiden. Borde nästan göra en sådan där drömplansch som hon skrev om en gång...


Någon mer som har skola-vardag-depp-period nu?!

TV-tips

Idag handlar vetenskapsmagasinet på SVT2 om klimatet, och bland annat om en norsk snubbe som tror att klimatförändringarna inte beror på mänskligheten utan på kosmisk strålning.

Jaja, han verkar ju knäpp, men programmet kan ändå vara värt att se!

Kolla på svtplay om ni inte kan se det ikväll. Tycker själv att det är världens bästa sajt!

Dåliga nyheter

Ringde förresten en bekant till min mamma som jobbar på Naturskyddsföreningen och frågade om det fanns någon möjlighet att få sommarjobb där. Det handlar ju om att vara ute i god tid (eller att för allt i världen undvika att jobba i charken en gång till).
De tar i alla fall inte emot sommarjobbare. Bara praktikanter. Fan!

Uppdatering av helgen

Har tagit helg-blogg-paus. Bland annat på grund av bakfylla. Men nu är jag på fötterna igen.
Eller ja... Nu ska jag kolla på "ensam mamma söker" (min absoluta favoritserie) och äta glass och hallon. Är nämligen hemma i Alingsås ikväll = äta onyttigheter gratis!
Men imorgon är jag tillbaks här igen!

I-landsproblem

Det ser ut som om det blåser väldigt mycket ute. Plus massa grå moln.

= inget bra cykelväder


Överväger att promenera till skolan, men vet ju hur jobbigt det blir i eftermiddag när man bara vill komma hem!


SucksuckBilfri vecka

Gå in på denna länk och anta utmaning, en bilfri vecka för oss göteborgare!

http://www.nyavagvanor.se/

Dagen i korthet

Har nu kommit hem från en seeeg teorilektion i Alingsås. Sprang till tåget för att komma tillbaks till Götet. Köpte på vägen mat i korvkiosken och stötte självklart på min gamla jympalärare från gymnasiet. Lite pinsamt just när jag hugger in på korv och pommes.

Nu sitter jag i alla fall här, dödstrött, och med lite dåligt samvete att jag inte pluggade på tågresorna. Jag hade kanske kunnat plugga igen det som jag redan har hamnat efter. För övrigt, hur kan man hamna typ hundrafemtio sidor efter efter bara två dagar?!


Efter träningen igår är min kropp i sådan form att jag inte kan skratta, nysa, lyfta saker med en arm, inte klia  mig på ryggen eller ta på mig en kofta utan att det smärtar. Lika bra att lägga mig i soffan och kolla Lyxfällan känner jag!

Vad hittar ni på?

Dåliga miljönyheter

Morgonen började inte så bra när det första jag fick höra på Godmorgon Sveirge var att den borgerliga regeringen idag ska säga ja till bygget av Förbifart Stockholm.

Detta suger.

För er som inte vet vad Förbifart Stockholm är, så är det en två mil lång motorväg, till stösta delen i tunnel, som ska gå från södra till norra Stockholm. Detta vill man ha för att alla bilar ska slippa köra genom centrum.

Problemet är dock att denna tunnel och väg kommer byggas genom flera känlsiga naturområden med unika flora och fauna. Bland annat kommer man bygga mitt i ett, av EU, skyddat område - ett Natura 2000-område.


Jag fattar inte heller hur regeringen kan säga ja till ett beslut som kommer leda till ökade koldioxidutsläpp i och med fler bilister och högre farter samt förstörelse av naturområden när man samtidigt ska vara ordförandeland i EU och lyckas få hela världen att enas kring hårda regler för att förbättra miljösituationen i världen.

Det är verkligen inte schyst och ärligt att å ena sidan tvinga U-länder att minska sina koldioxidutsläpp och samtidigt bygga en egen, enorm motorväg som gynnar bilister.

Första träningspasset sedan maj

Var och tränade på Sportlife idag för första gången. Body Combat. Det är annat än "medelpass" och "pulspass".

Det är också annat när ledaren skriker "KOM IGEN, SLÅ han då! Ett två tre, och så SPARK MOT SKREVET" istället för "och så plockar vi äpplen allihop".


Men annars var det bra. Förutom den usla stretchingen. Kan knappt sätta mig ner, ställa mig upp eller gå nu. Jag kommer ramla ur sängen imorgon bitti när jag inser att benmusklerna är oanvändbara...

Angående svininfluensan...

Fick denna bild på mailen:

De som överlever svininfluensan blir märkta för livet!

Vaccinera sig eller ej?

När jag var och gav blod så pratade jag med sköterskan om svininfluensan och ifall man ska vaccinera sig eller inte.

Hon sa att hon inte visste om hon tänkte vaccinera sig, och anledningen till det var att vaccinet är helt nytt och därför aldrig testats på människor. Alltså vet man inte om eventuella biverkningar. Dessutom trodde hon inte att influensan var så farlig som den framställs, att media haussat upp den enormt.

Jag tror också på det hon säger, och kommer därför inte att vaccinera mig.


Hur ska ni göra?

Ge blod

Sitter och pöser i soffan. Med gott samvete.

Jag har nämligen lämnat blod, och då får man slappa så mycket man vill hela dagen!


Kände mig som en heroinist när jag cyklade hem i kortärmat genom stan...


Som tack för att man är blodgivare får man en present, och jag valde en Triss och en Tia-lott. Men inte vann jag något...


Det är i alla fall något jag rekommenderar er alla att göra - lämna blod! Gör inte speciellt ont, man behöver inte se blodpåsen om man är blodrädd, man får gratis fika och kakor, man får en present och man känner sig som en himla schyst medmänniska efteråt!

Gå in på www.geblod.nu för att se var ni kan lämna!

RSS 2.0