Greenpeace har blivit rumsrena?

Länsstyrelsen i Halland tillåter nu Greenpeace att lägga ut stenblock i två Natura2000-områden för att förhindra trålning i området.

Okej, det är bra att någon tar tag i problemet med trålning och gör så att trålningen inte längre kan riva upp hela havsbottnen och förstöra för alla som lever där. Men samtidigt känns det så konstigt. Hur kan man ens få fiska i ett natura2000-områden? Och tråla är ju ännu värre än fiskning - hur kan man få göra det? Är inte de skyddade för att områdena är unika och känsliga?

Dessutom undrar jag vad som händer om man ställer ner stora stenblocket över havsbottnen på känsliga områden. Skadas inte ekosystemen ganska mycket även då?

Greenpeace placerar ut granitblock på havsbotten i Nordsjön

Jag tycker i alla fall att det är jättekonstigt att en radikal miljöorganisation som brukar göra olagliga saker plötsligt anlitas av en kommun för att förhindra trålning. Som att kommunen helt har gett upp att försöka kontrollera att regler efterföljs och anlitar Greenpeace istället för att någonting ska hända.

Och som sagt, jag kan inte förstå hur det kan vara tillåtet att tråla i skyddade områden. Regeringen - gör något!! Hur kan Andreas Carlgren gå ut och säga att en av de viktigaste frågorna inför hösten när Sverige är ordförandeland i EU är havsfrågorna, när man samtidigt tillåter trålning i Natura2000-områden? Är det att vara ett föredöme?


Han pekar med hela handen, men vad är det han pekar på egentligen?

Kommentarer
Postat av: Stevie

Hej!

Det var också på tiden,

anser alltid att Greenpeace har varit rumsrena!

Kram

Stevie

2009-05-26 @ 19:55:27
URL: http://www.metrobloggen.se/esthonianangel

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0