Klimatmötet och Kina

Bild som visar hur viktigt det är att Kina hänger med på klimatmötet i december och åtar sig miljöarbete:


Översta linjen (sett från 1990) är USA, sedan OECD Europa och sedan mörkblått Kina och grönblått Indien.

Klimatmötet i Köpenhamn känns så otroligt viktigt. Lite som om hela vår framtid hänger på det. Och visst, jag ska alltid vara lite dramatisk, men jag tror absolut att vad man kommer fram till, om man kommer fram till något, kommer spela stor roll. Får man ett tomt protokoll utan ordentliga åtaganden så kommer världen att fortsätta som den har gjort det senaste seklet.

Och nej, jag tror att Köpenhamnsmötet kommer bli helt urvattnat om inte president Obama tar tag i saker och ting och tar ledarrollen. Går inte USA med och visar att klimatet är viktigt så kommer inte Kina att göra det. Och går inte Kina med så är vi illa ute - i alla fall om diagrammet ovan talar sanning om framtiden.

Kommentarer
Postat av: Elin

Denna gången blir det Paphos. (Pafos) Har varit i Ayia Napa 2 gånger. :)

2009-06-04 @ 14:55:47
URL: http://missdoe.blogg.se/
Postat av: ELin

Åh härligt! sedärja! du ska helt klart sola på stranden... Partylivet i Ayia Napa är kanonbra dessutom. Vilket hotell ska du bo på? Vid havet eller lite mer i city?

2009-06-04 @ 15:04:50
URL: http://missdoe.blogg.se/
Postat av: Aidai

Kul att du tittade in i bloggen! Och JA, golf är farligt. Speciellt när bollen studsar i trädet och kommer tillbaka. Då bör man frukta för sitt liv, (och grannens fönster) :). Intressant blogg du har! Ha de så bra på semestern!

2009-06-04 @ 15:54:26
URL: http://www.mikida-aidai.blogspot.com
Postat av: Stina

Superbra inlägg! tror precis som du att USA är lite som det sista hoppet liksom. De måste göra någonting för att resten av världen ska "ta efter".

2009-06-07 @ 18:34:21
URL: http://haglundstina.blogg.se/miljo

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0