Förväntningar på Reinfeldt

Jag har faktiskt höga förväntningar på Reinfeldt och den svenska regeringen under ordförandehalvåret som ligger framför oss. Förväntingar på att de faktiskt tar tag i miljödebatten, får till ett bra klimatmötet och efterföljande avtal och gång på gång inför Köpenhamn påtalar hur viktigt klimatet är så att länder som inte bryr sig så mycket om det blir påverkade av hur Sverige, ett föregångsland, tar det på allvar.

Jag tror ett välståndsland som Sverige och andra EU-länder kan påverka många U-länder genom att visa att vi tar första stegen i klimatdebatten. Vi tar de första stegen mot ett hållbarare samhälle. Visar vi andra länder, fattigare eller rikare länder, mindre eler större länder, att vi tycker detta är den rätta vägen och därför går vi den. Vi bör visa att det är möjligt att behålla samma höga levnadsstandard fast man är klimatvänlig. Visar vi andra länder detta och de ser att det är möjligt så kommer de snart vara med på tåget.

Därför är det så viktigt att Reinfeldt på riktigt tar tag och gör något av sina vackra ord om klimatproblematiken!

Kommentarer
Postat av: Streetwize

gissa hur många sekunder av året som majoriteten av världens u-länders ledare ägnar en tanke åt sverige och dess stadsminister. Reinfeldt och 'du gamla du fria' är en liten kiss i missisippi som man säger...

att sverige ständigt målar upp sig som ett föregångarland, har bara inverkan på sina egna medborgare som går omkring och tror att dom minsann är duktiga och kan vara stolta som svenskar.



du, vilka steg i klimatdebatten är det sverige skall ta förresten när jag ändå kommenterar ett blogginlägg, det är intressant, är det mediala krisen 'den globala uppvärmningen' och 'koldioxidfrågan' du framförallt tänker på? eller är det hållbara begreppet du syftar på faktiskt djupT?!

2009-07-02 @ 23:56:54
Postat av: Babette

Väl skrivet!

2009-07-10 @ 09:44:28
URL: http://frubettys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0