Stäng av elever från skolan

Läser om Björklunds förslag att man ska kunna dela ut skriftliga varningar för att sedan stänga av stökiga elever från skolan (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2730139.svd). Tycker det låter som en rätt bra idé faktiskt, om det enbart skulle gälla elever på högstadiet.

Jag vet själv hur det gick till på högstadiet, med tonårsstinna, främst, killar som öppnade dörren till klassrummet, skrek eller kastade in saker, för att sedan smälla igen dörren och skrikande springa därifrån. Elever som i hemkunskapen kastade mjöl, deg och sås och fullständigt stuntade i lärarna. Elever som rasande kastade glasflaskor i korridorerna och tände eld i papperskorgarna.

Det kanske var roligt en gång. Eller två. Som ett avbrott i tristessen.

Men när det hände flera gånger på matte- och NO-lektioner var det inte så kul.

Självklart måste man ta hand om de stökiga eleverna och inte bara stänga av dem, men att ett fåtal elever ska få fortsätta att förstöra för hela klasser med relativt skötsamma elever känns väldigt konstigt.

Kommentarer
Postat av: emma härnqvist/perfektion

ja, det var många som gillade inlägget om årens sommarplågor. och visst fanns det endel minnen med där - både bra och dåliga?!

2009-04-14 @ 10:51:44
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: Humle

Snacka om att ha missförstått poängen med skola. Det är ju fullständigt givet att en skolas största misslyckande är att behöva stänga av elever. Det är dessutom totalt fel väg att gå.



Det handlar återigen om att förbättra lärares utbildning/kompetens (vilket Björklund vägrar inse) för att komma åt dessa och alla andra problem i skolan. Man kan inte straffa elever (elevers framtid) för att skolan inte vet hur man handskas med dem!



I Kongo skar man händerna av folket för att hindra dem från att göra uppror. Det var helt enkelt enklare än att visa hänsyn.



Björklund är ute på extremt hal is när han gång efter annan blottar sin uppenbart sinande kompetens, och samtidigt vandrar samma väg som många diktatorer, inte bara i Kongo, tidigare har gjort.



För så svårt är det väl inte att se att problemet i detta och många andra fall i skolan inte grundas hos den stackars tonårsstinna självförtroendelösa eleven? Heller inte där kan man då komma till rätta med det!



Räkna kallt med att alla klasser i alla högstadier i hela Sverige har Minst en elev med väldigt många, väldigt störande förmågor. Blir alla dessa avstängda och därmed framtidslösa kanske dödsstraff vore av intresse igen, helt plötsligt (dags för ännu ett uttalande från Björklund kanske?!). Hur ska vi annars ha råd att finansiera alla nya fängelser som kommer behövas?



Skolpolitik borde föras av någon som själv gått i skolan och lärt sig något! Inte av en annan militär som tror att hårda (läder)tag och kåpistar i anus ger upphov till bättre stämning och högre kunskapsinhalering!

2009-04-15 @ 13:59:11
Postat av: Absinthpojken

Att elever inte blivit uppfostrade av sina föräldrar är inte skolan problem. Tycker det är helt rätt att stänga av elever som leker runt. Nu vet jag inte vad han definierar som "stökigt", men anser att de exempel som LadyGreen gav är precis sånt som vi inte kan tillåta.



Är själv ung så kommer ihåg hur min högstadietid var, och även jag var stundtals en av de "stökiga" eleverna. När jag tänker tillbaka så skulle jag sammanfatta min högstadietid som lektid/totalt loj. Saknades riktlinjer, både för eleverna och lärarna.

2009-04-18 @ 03:15:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0