Hållbara industrier

Jag förstår inte riktigt en sak...

Hur kan vissa fortfarande hävda att regeringen bör skjuta till massa pengar till bolag som SAAB och VOLVO som bidrar till den globala uppvärmningen, förorening av mark och vatten, vårt beroende av fossila bränslen och som är beroende av icke-förnybara metaller från våra berg?

Varför ska vi satsa på att dessa människor får behålla sina jobb när de istället kan få jobba med att...

  • utveckla el/vätgasbilar
  • bygga upp vindkraftsparker
  • utveckla vågkraft
  • hitta lämpliga ytor för utvinning av solenergi

Jag förstår inte varför vi ska behålla en smutsig industri i Sverige när vi egentligen vet hur vi ska utveckla en ren sådan.

Problemet är att få vill engagera sig i ny, ren teknik utan istället är det enklare att köra på i gamla hjulspår tills dess någonting sätter stopp. Nu har den ekonomiska krisen satt stopp för bränsleslukande bilar. Låt då inte regeringen låna pengar för att få hjulen att rulla igen på en ohållbar industri - framför allt inte när det finns både kunskap och realistiska möjligheter att utveckla en hållbar industri.

Kan vi inte låta Sverige gå i spetsen för den nya utvecklingen?


                                            Elbil från Norge eller olja från Norge?

Kommentarer
Postat av: Lina Lilja

Du kanske ska tänka lite praktiskt ibland. Världen måste fortfarande gå runt, att ändra en hel planet går inte över en natt.



Jag gillar dock din inställning och att du verkligen vill förändra världen. Keep up girl! Tänk efter en gång till innan du skriver bara.



Trevlig blogg!



Kram

Lina Lilja



http://lilja.bloggagratis.se

2009-04-06 @ 10:30:33
URL: http://lilja.bloggagratis.se
Postat av: Alice

Jag tror inte heller att man kan förändra världen på en natt - absolut inte.



Men man kan inte gömma sig bakom det argumentet för alltid. Någon gång måste någon börja ta tag i problemet. Att regeringar stödjer bilindustri som tillverkar bensinbilar är inte bra. Klarar företagen sig ekonomiskt utan stöd ska de självklart få finnas kvar, marknaden bestämmer vilka företag som ska överleva. Om bensindrivna bilar hade efterfrågats hade inte dessa företag gått på knäna, alltså efterfrågas något annat.



Staten ska då inte gå in och stödja dessa ohållbara företag som inte har någon efterfrågan, utan istället satsa på förnybara företag som har en framtid på lång sikt.

2009-04-06 @ 11:23:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0