Frustration

En klasskompis berättade för mig om sin kollega som vid en diskussion gällande klimatförändringarna hade sagt något i stil med "jag skiter fullständigt i det här jävla klimatet. 2050 är jag redan död och därför spelar det mig ingen roll." När min kompis försökt hävda att kollegan har barn och barnbarn som han väl bryr sig om fortsatte han bara. "Klimatet är väl deras problem. Jag vill kunna fortsätta äta kött, åka på charter och köra båge under resten av mitt liv."

Jag kan verkligen inte förstå mig på det tankesättet. Möjligtvis är jag ung och blåögd, men hur kan man bara strunta i alla människor på jorden och alla framtida generationer? Och om man nu kan strunta i dem, bryr man sig då inte ens om sina egna barnbarn?


Jag vet inte vad jag vill ha sagt med detta inlägg. Kanske vill jag bara få utlopp för lite av min frustration på dumma, egoistiska människor. Ännu mer frustrerad blir jag när jag läser Eklunds bok och inser hur bråttom det är om inte konsekvenserna ska bli fatala, och så vet jag att så många många människor fullständigt struntar i miljön och framtiden och fortsätter att köra sitt race och hoppas att någon annan ska lösa problemen. När min egen mamma säger att miljöpartister är kommunister efter att jag berättat vilka jag röstade på i EU-valet blir jag frustrerad.

Jag blir frustrerad när regeringen prioriterar jobben före miljön - vem ska kunna jobba när vi inte har någon miljö kvar?



Nu ska jag gå och slå på kudden och få ur mig lite ilska...




Hur kan världens mest intelligenta varelse vilja förstöra en unik planet och boplatsen åt miljarder av arter?

Kommentarer
Postat av: melina

sv: jag handlar mycket second hand. Beyond Retro är en utav mina favoritbutiker ;)

2009-05-22 @ 17:00:59
URL: http://modemedmig.blogg.se/
Postat av: Annie - allt och lite till

sv: Kollektivtrafiken är absolut jättebra för miljön, men de måste bättra sig och förbättra alla problem de har med att komma i tid, resenärerna förlitar sig så väldigt på dem så det är viktigt att det funkar som det ska :)

2009-05-22 @ 17:02:38
URL: http://annieolsson89.blogg.se/
Postat av: Frida

sv: ska börja läsa, absolut!

2009-05-22 @ 17:32:16
URL: http://enfranskbulldogg.blogg.se/
Postat av: jenny

sv: Ja verkligen:)



Vad coolt med en miljöblogg! Har inte läst en sådan förr:)

2009-05-22 @ 17:51:05
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: Maol

Jo för tusan! Om jag får barn och barnbarn så vill jag att de ska kunna se tex. kinesiska muren utan all smogg. Jag var där förra året och sikten var så dålig pga all smogg. Hemskt!

2009-05-22 @ 18:16:33
URL: http://monstars.blogg.se/
Postat av: Linah - marrukanish vanilla girl '

sv: tack:)

Gillar dina åsikter, det är inte många som står för det dom tycker...

2009-05-22 @ 20:02:34
URL: http://chillavanilla.blogg.se/
Postat av: nicolito

Jag är inte helt säker på att människan är jordens intelligentaste varelse. Vi har ju både delfinerna och råttorna...



Jag skulle vilja kontra påståendet att vi förstör planeten med att det snarare är våra egna förutsättningar att överleva som art vilka vi förstör med en hejdundrande fart och engagemang.

Ta en titt på "das raad". Den säger allt på ett genialiskt sett.: http://vodpod.com/watch/716503-das-rad-google-video



P.S. Har man ett perspekiv på 40 år behöver man ju faktiskt inte bry sigom allt detta. Om du tänkt jobba med miljöfrågor bör du ta yogaklasser och lära dig ignorera dessa individer, annars har du snart en fin uppsättning magsår :)

2009-05-24 @ 00:56:24
URL: http://otorongo4ever.wordpress.com/
Postat av: Stina Haglund

"vem ska kunna jobba när vi inte har någon miljö kvar? " jag håller helt och hållet med dig! jag menar "vem ska kunna leva på jorden om vi inte har någon jord kvar?"

2009-05-24 @ 11:43:46
URL: http://haglundstina.blogg.se/miljo

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0