Slit och släng

Hälften av all slängd mat är ätbar visar en analys från Bromma ( http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2673413.svd ). Väldigt många hushåll slänger sin mat när den gått ut enligt datummärkningen, helt utan att lukta/smaka på den.

Tycker detta är märkligt. Tänk vad mycket pengar man som enskild person sparar om man inte slänger maten direkt. Och tänk vad hela världen hade sparat energi om vi inte slängde maten. Kanske hade matproduktionsproblemet varit löst då?!

Bröd är tydligen det som slängs mest, därefter färsk frukt och grönsaker och mejeriprodukter. Fast undrar då om de räknar med brödskalkar och äppelskrottar? För att äta hela äpplet med kärnhus och allt - det kommer jag aldrig klara att göra!


De har några tankeväckande siffror i artikeln i SvD: hushållen slänger 20-30 % av all mat som köpts in. Detta motsvarar att 7,5 % av den svenska åkerarealen producerar för sophinken!



Skördar för att vi ska slänga...?!

Kommentarer
Postat av: Emma Damm

Kika gärna in på min konstnärsblogg. Jag postar bland annat olika kändisporträtt och säljer även egendesignade linnen :-)

2009-03-31 @ 12:13:18
URL: http://emmadamm.blogg.se/
Postat av: humle

Den stora frågan är:



- Vad är en skalk?

2009-04-01 @ 15:13:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0