Midsommar i Surte vs migrän

Allt var som gjort för att det skulle bli en helt vanlig midsommar; bär i jordgubbslandet som ännu inte mognat, slagsmål i mataffären efter färskpotatis och regn.

Men så slås min mamma ut av migrän och så blev det inget med den Stockholmsresan. Istället får det bli någon halvdan fest i Surte (förort till Göteborgs förorter) imorgon kväll med kompisar. Hmm... Kanske lika bra om jag också drabbas av migrän?!

För er som inte vet vad migrän är - huvudvärk och spyor i två dygn. Jämför det med en midsommarfest i Surte. Ungefär lika illa...

Detta står det om när man skriver in Surte på wikipedia: Frågan om vilket landskap Surte ska räknas till, Västergötland eller Bohuslän, är understundom föremål för tvist. I allmänhet brukar Västergötland anges, men historien är lite komplicerad. Byn Norra Surte var en del av Norge fr.o.m. 1200-talet fram till freden i Roskilde 1658, då Bohuslän tillföll Sverige. Området kallades förr Skårdals skate och tillhörde Västra Hisings härad i Göteborgs och Bohus län. 1888 överfördes det till Ale härad i Älvsborgs län, till vilket övriga delar av Nödinge församling alltid hört. Södra Surte, däremot, var förr en by i Angereds socken, som överfördes till Nödinge först 1935. Denna del av orten har aldrig tillhört Norge, och kan därför sägas vara otvetydigt västgötsk.

Det säger något om förorten. Intresseklubben antecknar.

Kommentarer
Postat av: Myaraq

Jag tänker bara på surteskredet.

Geografskadad.

Ja.



ICA - du är söt :)

2009-06-19 @ 01:41:41
URL: http://myaraq.blogg.se/
Postat av: Cissi

Haha Alice va negativ du e!! Vi hade säkert haft mys :) hoppas du får en bra midsommar ändå så ses vi ngn annan dag!

2009-06-19 @ 11:21:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0