Greenpeace

Min mamma blev idag uppraggad av en Greenpeaceaktivist som fick med henne som medlem för 50 kronor i månaden. Kändes bra att ha en mamma som inte bara tror att miljöpartiet är kommunister utan trots allt bryr sig lite om omvärlden och framtiden.

Hon fick i alla fall Greenpeaces medlemstidning som var väldigt intressant. Bland annat fick jag reda på att 50 % av Danmarks el kommer från kolkraft och Greenpeace har just nu en aktion i landet som heter "Quit Coal Tour" där de kräver att danska regeringen ska avveckla sin kolkraftsproduktion. Det fanns också en artikel där Greenpeace spårade en återvunnen svensk teve och avslöjar att den hamnar på en enorm skrotmarknad i Nigeria.

Jag läste också om ett unikt korallrev man har funnit utanför Lofoten i Norge och som riskerar att utplånas av bottentrålning efter fisk. Hittills tros 30-50 % av de norska korallreven ha blivit utplånade av bottentrålning. Även gas - och oljeverksamhet riskerar att skada norska korallrev. Greenpeace kräver att Norge ska agera för att bevara dessa värdefulla områden, som i längden också är väldigt viktiga för Norges fiskeindustri. Detta verkar dock inte den norska regeringen anse då de inte har skyddat ett enda korallrev sedan 2003 vilket i mina öron låter som att man inte tar något ansvar för miljön och den biologiska mångfalden i haven.


Norska koraller hotade from Greenpeace in Nordic on Vimeo.

Titta gärna på denna video som visar de unika norska korallreven och förklarar vad det är som hotar dem.


Kommentarer
Postat av: Roxanna - kamp efter cancern

tackar:)



2009-06-15 @ 21:32:41
URL: http://sannassanna.blogg.se/
Postat av: Salta

Sv: Tackar, tackar! Alltid roligt att höra!

Fin blogg du har! Det behövs verkligen miljöbloggar!

Bloglovin'?

Kram

2009-06-15 @ 22:22:06
URL: http://salta.blogg.se/
Postat av: Marina - Maarimba -

Sv: Låter ju skitbra, men inte till middag kasnke? :)

2009-06-15 @ 22:34:11
URL: http://maarimba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0