Svikna förhoppningar

Jag känner mig sviken.

Av Australiens premiärminister. Eller kanske snarare av senaten.


Premiärministern började ju så bra med att direkt när han blev president skriva under Kyotoprotokollet. Väldigt viktigt för övriga världen eftersom Australien har bland de största utsläppen av koldioxid per invånare. Detta beror till stor del på att 80 % av deras energi kommer från kolkraft. På grund av detta vore det himla bra för oss alla andra om de tog sitt ansvar. Eftersom de är ett relativt rikt I-land borde de avsolut ta sitt ansvar.

Men nu så har senaten plötsligt röstat ner presidentens miljöförslag - ett ambiitöst förslag för att minska koldioxidutsläppen. Konservativa politiker gick ihop med de gröna (va?! vad är det för gröna?) och röstade nej till utsläppningsminskningskravet som skulle träda i kraft under 2011. Nejsägarna vill invänta klimatmötet i Köpenhamn samt se vad USAs roll blir i framtida klimatmål.

Australiens premiärminister Kevin Rudd

Detta gör mig så sjukt förbannad. Man kan inte alltid alltid invänta och se vad alla andra gör. Då kommer ingen göra något. Någon måste ta första steget, och ibland är jag faktiskt väldigt nöjd med att bo inom EU som ändå kan sägas ha varit pionjärer när det gäller storskaliga miljödiskussioner - och åtgärder.

Australiens parlament borde skärpa till sig - annars kommer de en dag stå vid skampålen som "de som ignorerade allvaret i miljöproblematiken". Hur man nu kan göra något sådant om man bor i Australien där gräsbränderna blir alltfler och större för varje torkaperiod som går.

Kommentarer
Postat av: Myaraq

HÖRT!

2009-08-15 @ 09:42:37
URL: http://myaraq.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Ja, det är verkligen dåligt av dem!!

2009-08-17 @ 19:28:16
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Miss Dramaqueen

Ja, det är verkligen dåligt av dem!!

2009-08-17 @ 19:29:22
URL: http://itisart.blogg.se/lisa

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0