Bojkotta trålning!

Såg denna skylt på en fiskbil i Alingsås idag:


Hallå?! Har de jäkla fiskarna börjat tråla i floderna nu också? För det stod inget om att det var havskräftor. Och om det var det så är det lika illa...

Kan man inte bara förbjuda all slags trålning. Från och med nu! EU-folk - gör något vettigt för att förtjäna era feta löner.


Trålning förstör för hela havet, floden eller sjön.

För det första får trålnäten upp enorma mängder djur. De största trålarna är breda som tre fotbollsplaner och plöjer fram över haven. De får också upp saker som inte var tänkta att fiskas upp: små organismer som är viktiga för att havet ska fungera, större fiskar som är viktiga för att ekosystemen ska fungera. Allt som fiskas upp och som inte är lönsamt att ta med in till hamnen dumpas i havet. När de är döda.

För det andra trålas bottnarna sönder. All växtlighet rycks upp med rötterna, sand virvlar upp och gör vattnet grumligt. Tungmetaller och annat giftigt som begravts under lager av sand och döda organiska delar kommer upp till ytan och förgiftar.


Trålning är den sak inom fiskeriverksamheten som gör mig mest förbannad! Det är det som har skadar vårt hav allvarligast och som nu har gjort att hundratals arter i havet har, eller riskerar att, försvinna.

Kan inte alla ni som läser detta be era nära och kära, alla ni känner, att bojkotta trålade kräftor nu i höst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0